Bohuscrêpes

Ingredienser pannkaka:

  • 2 ägg
  • 1 1/4 del mjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smält smör

Ingredienser stuvning:

  • 1 burk musslor (225 g)
  • 1 burk champinjoner (200 g)
  • 50 g smör
  • 300 g oskalade räkor
  • 3 msk mjöl
  • spad från musslor och svamp
  • 1 dl grädde
  • salt, vitpeppar

Beredning:

Vispa samman pannkakssmeten. Fräs svamp och musslor i smör i en kastrull. Strö över mjöl samt späd med spad och grädde och låt koka i 2 min. Tillsätt de skalade räkorna. Sätt METEOR Stekhäll regulator på max. När den blivit varm hälles 1 dl smet på hällen och gräddas. Dela med stekspaden i 4 delar och lägg en klick stuvning på varje bit. Rulla ihop genom att använda stekspaden och servera direkt på tallriken. En god sallad av t.ex. isbergssallat, gurka, tomat eller strimlad paprika, kryddat och med pressad citron över passar bra till.