Hårt tunnbröd från Bohuslän

Ingredienser:

  • 50 g smör eller rumsvarmt ister
  • 1 l mjölk el. äggostvassla
  • 50 g jäst
  • 2 msk sirap
  • 1 msk salt
  • 2 l rågmjöl
  • c:a 1/2 l vetemjöl
  • 2 tsk hjorthornssalt

Beredning:

Smält smöret eller skiva rumsvarmt ister. Häll över mjölken eller vasslan och värm till 37°. Degspadet hälles i en bunke och jästen smulas i. Rör om samt tillsätt sirap, salt och mjöl. Arbeta degen. Låt jäsa till dubbel storlek. Arbeta in hjorthornssaltet. Dela degen i 15 delar och arbeta varje del till en rund bulle, som får jäsa. Kavla ut bullarna med slät kavel, därefter med kruskavel till mycket tunna kakor, som naggas. Gräddas på METEOR Stekhäll ca 1 min på varje sida. Brödet får kallna på galler utan bakduk, så att det torkar och blir sprött.

 

LEvAnnis AB

Levannis är ett personligt litet företag beläget i Arvika i västra Värmland. Vi importerar denna kvalitetsprodukt från Norge och levererar sedan till våra återförsäljare runt om i landet.

Kontakt

Besöksadress/
Postadress:

Levannis AB
Bergenholtz väg 5
671 93 Arvika

Telefon: 070-37 325 37
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.